Fluturam 35 de mii de vouchere la Marsul Biciclistilor?

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Voucher biciclete Firea

Asa cum am banuit, Gabriela Firea face orice pentru a nu exista voci care sa o critice. De data aceasta, vrea sa bage mana (si mai) adanc in bugetul orasului si sa scoata vreo 4 milioane de Euro pentru voucherele pentru biciclete.

E mult sau e putin? Ca sa va ajut, va spun ca chiar daca a fost “generoasa” cu sumele alocate pentru infrastructura pentru biciclete, acolo a alocat doar doua milioane in 2017. Daaaaar… va rog sa fiti atenti la ghilimele! Si eu si ea stim ca suma de doua milioane de Euro nu va fi cheluita in 2017, pentru ca, de fapt, scopul alocarii a fost doar de a-i pacali pe cetateni. Asa cum o sa vedeti, suma va ramane neatinsa, la fel cum a ramas necheltuita si suma de 10 milione de Euro alocata de Ministerul Mediului in urma cu vreo 4 ani.

Si atunci, ce face doamna Primar? Mai arunca un pumn de praf in ochi, sugerand faptul ca inca 150 de milioane de Euro s-ar putea duce in infrastructura pentru biciclete. (vezi captura de pe contul Facebook a dnei Firea)

alocare infrastructura biciclete promisiuni Firea

Doamna Primar General lanseaza din nou in spatiul public minciuna cum ca ar fi inceput lucrul la studiile de fezabilitate. De fapt, nici macar nu s-au demarat licitatiile pentru contractarea expertilor care sa lucreze la aceste studii.

Revenind la vouchere, asa cum am estimat, dna Firea intentioneaza sa “plateasca” pe toti cei care au depus actele pentru a se inscrie in program. Doar ca cele 20 de mii de cereri aproximate pe 25 iulie, au ajuns pe 8 august sa fie “in jur de 35.000”.

vouchere biciclee firea

Faptul ca nu se cunoaste numarul exact de cereri demonstreaza faptul ca, la peste doua saptamani de la startul proiectului, angajatii primariei inca nu au reusit sa inregistreze toate petitiile depuse on-line. Cunosc oameni care au depus cereri in prima zi si inca nu au primit numar de inregistrare! Iar a doua zi se estimeaza ca au depus mult mai multi ca in prima zi!

Din toata tarasenia asta am aflat ca Primaria are capacitatea sa primeasca prin e-mail zeci de mii de petitii de la cetateni, asa ca nu ezitati sa va plangeti de fiecare data cand considerati ca administratia nu isi face treaba.

Si nu uitati! Pe 23 septembrie 2017 iesim din nou in strada!
Va asteptam sa fluturam impreuna “vreo 35 de mii” de vouchere. :)

Detalii despre Marsul Biciclistilor.