Vouchere si circ

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

foto vouchere pmbSambata, 22 iulie 2017, in afara orelor de program al institutiei, Primaria Capitalei a publicat regulamentul de inscriere in programul “Biciclisti in Bucuresti”. Gurile rele spun ca decizia a fost luata pentru ca trei asociatii din Bucuresti au anuntat publicarea unui raport despre activitatea doamnei Primar General si a Consiliului General. Iar noua administratie nu prea avea nimic notabil la punctul "transport alternativ". De aceea s-au grabit sa bifeze inceperea programului inainte de data lansarii Raportului.

O alta dovada a faptului ca decizia s-a luat in pripa este faptul ca nu s-a inceput cu pasul firesc: prima data sa se inscrie magazinele, pentru ca cetatenii sa aiba idee care este gama de produse pentru care pot folosi voucherul. Pentru ca acum se foloseste exact tipul de “planificare” utilizat de Primarie… luam voucheru’ si mai vedem noi ce facem cu el.

Iar oamenii au reactionat ca la orice e moca: s-au imbulzit sa depuna cereri, foarte multi depunand pentru fiecare membru al familiei.

Oarecum neasteptat, oamenii s-au pus la rand la Registratura Primariei inca de la prima ora de munca a saptamanii. Iar luni, asa cum era de asteptat, Registratura a fost blocata de numarul mare de cereri.

Acesta este motivul pentru care s-a luat decizia sa se permita depunerea on-line a documentelor.

Astfel, luni, 24 iulie, spre seara, pe site-ul Primariei aparea un anunt care “completa” Regulamentul.

Iar vineri am constatat ca anuntul a disparut de pe site-ul Primariei.

Motivul: depunerile on-line au depasit cu mult numarul de cereri depuse direct la Registratura. Iar personalul este acelasi. Astfel, persoane care au depus cererile luni au primit numar de inregistrare… vineri. Iar altele nu au primit nici macar azi, la o saptamana dupa trimiterea on-line a actelor.

In anuntul publicat lunea trecuta, Primaria anunta faptul ca cererile se proceseaza in paralel, astfel incat sa se respecte regula “primul venit, primul servit”. Insa, asa cum am spus, in Regulament nu exista o asemenea prevedere.

Cererile depuse online vor fi procesate concomitent cu cele depuse fizic, în timpul programului alocat, respectiv cele depuse până la 18.30 vor fi procesate în aceeași zi, iar cele sosite după ora 18.30 vor fi procesate a doua zi, începând cu ora 08.30, oră la care se deschid și ghișeele pentru relații cu publicul. (citat din anuntul Primariei Capitalei)

Va reamintesc ca marti seara (25 iulie) au fost suspendate procedurile de inscriere in program.

Până la ora 18.30, oră la care au fost închise ghișeele și a fost dezactivată adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., au fost procesate un număr de 4.136 de cereri depuse la Centrul de Relații cu Publicul, iar pe adresa de e-mail au fost primite peste 14.500 de cereri. (citat din anuntul Primariei Capitalei)

Acum, doamna Firea se afla intr-o situatie “nefericita”. A vrut sa dea o pomana pentru 5000 de biciclete si s-a ales cu vreo 20 de mii de persoane care au depus cereri. Astfel, daca va respecta regulamentul, cei nemultumiti vor fi de aproape 3 ori mai multi decat cei care primesc pomana. Varianta va fi sa mareasca suma acordata programului, nu? Ca doar n-o sa riste sa piarda vreo 15 mii de "voturi", nu?

In modul acesta, Primaria Capitalei ar putea sa cheltuie intreg capitolul “Transporturi” din Bugetul Capitalei fara sa fi facut macar un metru de infrastructura.

Voi reveni si in zilele urmatoare cu informatii despre programul "Biciclete fara infrastructura in Bucuresti".

Marian Ivan
membru cofondator OPTAR