Povestea parcării pentru biciclete de la Decathlon Băneasa

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Într-o bună dimineață, se duce Bogdan aka Turific până-n Băneasa după ceva piese pentru bicla de polo. Ajuns acolo, dă să-și lege bicicleta în vreun rastel. Care rastel, că nu există niciun rastel nicăieri, așa că omul o leagă de un stâlp, își cumpără piesele, apoi se-ntoarce nervos și trântește o postare pe Turific! handmade unde dă cu Decathlonul de pământ. Sar și alții, tag-uri, share-uri, lumea e nemulțumită și se jură că nu mai calcă pe-acolo.

Apare în discuție și Decathlon Băneasa care ne zice, băi, stați, a fost un accident, a intrat o mașină-n rastel, de-aia nu mai e, dar o să facem altul mai mare și mai frumos. Da mă, sigur, și unicornii vor zbura, nu prea am pus botul, că de promisiuni suntem plictisiți de mult. Dar zicem, ok, hai să-ncercăm.

Și zicem, băi, uite, știm, suntem iuți la mânie și slobozi la limbă, dar la o adică știm și putem și vrem să punem un umăr, dați un semn dacă vreți să vă ajutăm să faceți o treabă.

Ce să vezi, minune, suntem invitați la sediu, la o discuție cu tipul care se ocupă cu daraveri de genul. Omul super ok, deschis la dialog și la colaborare, ascultă cu atenție tot ce-i zicem noi despre cum ar trebui de fapt să arate o parcare, cum ar trebui să fie un suport, cum decizia de a face o parcare de biciclete poate să aducă oricui beneficii. Și rămâne să ne apucăm de treabă, el să vorbească mai departe (a, detaliu important, sediul lor nu e chiar al lor, e proprietatea Mega Image, deci tre să vrea și ăia, hm..), noi să adunăm material.

Ne apucăm de documentare, burdușim un folder cu standarde, modele de așa da, așa nu, facem apoi o sinteză și rezultă un document digerabil, un ghid de făcut parcare de biciclete ca la carte, după standarde valabile peste tot în lumea civilizată, siguranță, rezistență, funcționalitate, costuri de bun simț. Aruncăm pe mail, treabă bună.

Apoi pauză.

Băi, să vezi că ne-am agitat aiurea, nu fac băi nimic din ce am vorbit, asta e, las că le dăm iar castane.

Intru zilele trecute pe fb, tag, ia, ce e, opa, du-te mă, n-are cum! Poză de la Decathlon, parcare, suporturi, băi Turifice, ia uite mă ce-au făcut ăștia, uite mă că au dat și mail acu 3 zile da n-am mai intrat eu, ia hai mă să vedem minunea, să punem mâna pe ele și să zicem - esteee! 
Și ne ducem și da nene, 3 locuri de parcare pentru mașini desființate și-n locul lor, ce vedeți mai jos, 6 suporți de tip U, zdraveni, din țeavă rectangulară, greu de tăiat, înfipți bine în beton, care-ți oferă posibilitate de prindere în 2 puncte, să poți asigura și cadrul și roțile plus 2 wheel bendere, probabil că-s alea pe care ei apucaseră deja să le comande (am uitat să vă zic că omul lor ne-a zis că au făcut deja comandă, dar, dacă zicem noi că nu-s ok, vedem cum facem).

Parcarea e protejată cu bolarzi pe latura dinspre parcarea mașinilor, pe cealaltă latură e alee pietonală, deci amplasarea e super ok, accesibilă, vizibilă (se vede-n poze cadrul ăla pe care se va monta signalistica), nu încurcă pe nimeni, treabă faină.

So, big up Decathlon Băneasa, mulțumim că ne-ați ascultat, big up MEGA IMAGE, hai să ducem treaba mai departe!