GHIDUL BICICLISTULUI

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

În fiecare an, în România mii de oameni învaţă să meargă pe bicicletă. Sunt ei pregătiţi să iasă în trafic? Cum este primit un începător de către ceilalţi paticipanţi la trafic ?

Avem o lege care prevede că Ministerul Administraţiei şi Internelor împreună cu autorităţile administraţiei publice locale iau măsuri pentru popularizarea regulilor de circulaţie în rândul tuturor persoanelor care folosesc drumurile publice.

În unităţile de învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial obligatoriu se desfăşoară cel puţin o oră de educaţie rutieră pe săptămână, pe parcursul anului şcolar.” Aşa spune legea. Insă ea nu este respectată.

În încercarea de a suplini lipsa de implicare a autorităţilor române, OPTAR a realizat Ghidul biciclistului, dupa modelele celor editate de autorităţile altor state.

Acesta nu este un manual de întreţinere a bicicletei, un plan de mobilitate urbană sau o transcriere a legilor privind circulaţia pe drumurile publice. Am făcut o selecţie de informaţii şi sfaturi care credem că sunt utile bicicliştilor începători.