UPDATE - Incrieri prin e-mail. Primaria Capitalei a inceput distribuirea de vouchere pentru biciclete

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

vouchere biciclete

UPDATE - Printr-un comunicat publicat pe pagina proiectului, primaria anunta ca inscrierea in program se poate face și prin e-mail. Masura a fost luata dupa ce activitatea curenta a Registraturii a fost blocata de numarul mare de persoane venite de la prima ora a programului.

Pentru înscrierea în Program este nevoie ca solicitanții să printeze si să completeze formularul de înscriere, să-l trimită scanat, împreună cu cartea de identitate (scanată pe ambele părți în cazul celor cu vize de reședință), la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Cererile depuse online vor fi procesate concomitent cu cele depuse fizic, în timpul programului alocat, respectiv cele depuse până la 18.30 vor fi procesate în aceeași zi, iar cele sosite după ora 18.30 vor fi procesate a doua zi, începând cu ora 08.30, oră la care se deschid și ghișeele pentru relații cu publicul.

(stirea initiala) Prin Hotararea Consiliului General al Municicpiului Bucuresti nr. 258/30.06.2017 a fost aprobat proiectul "Biciclisti in Bucuresti" care are ca obiectiv acordarea de 5000 de vouchere (500 lei) ce pot fi folosite la achizitionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice si dispozitive de tip Segway/Ninebot. Aceste vouchere pot fi utilizate exclusiv in magazinele participante.

Pana sambata (22 iulie 2017), hotararea nu a putut fi aplicata deoarece nu era intocmit regulamentul de acordare si nici nu erau stabilite criteriile de selectie a magazinelor participante. 

Sambata seara, pe site-ul Primariei Capitalei au fost afisate Regulamentul de acordare a voucherelor,  documentul de colaborare cu magazinele participante, formularul de inscriere (persoane fizice, peste 18 ani, domicicliul/resedinta in Bucuresti) si invitatia catre magazinele participante.

Bucurestenii au mers de la prima oră la punctul de inscriere, fiind multumiti de modul in care sunt preluate cererile. Totusi, luni, timpul de asteptare a fost de 2-3 ore pentru depunere, spatiul de asteptare fiind neincapator.

Deoarece detaliile despre acest proiect au fost publicate in afara programului de lucru al Primariei, pana acum nu exista magazine inscrise pe lista Primariei. Totusi, din sursele noastre, printre magazinele interesate se numara DecathlonBikeXCS si RoVelo. Deoarece termenul de inscriere a magazinelor participante este 31 iulie 2017, lista finala va putea fi consultata dupa aceasta data.

Persoanele interesate de voucherele pentru biciclete pot depune cereri pana pe data 10 august 2017, dar estimam ca in 2-3 zile acestea se vor epuiza.

In Bucuresti exista doar cateva trasee pentru biciclete, insuficiente pentru a incuraja locuitorii sa utilizeze mai des bicicleta. Fata de anii trecuti, numarul celor care utilizeaza mai des bicicleta a crescut, insa acesta nu este meritul autoritatilor. Pana acum, se remarca dezinteresul autoritatilor pentru dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete.

De remarcat faptul ca proiectul incurajeaza achizitia de biciclete prin oferirea de bonusuri. Mult mai eficiente ar fi fost masurile de realizare de infrastructura sau cele de incurajare a folosirii bicicletei prin oferirea de stimulente celor care utilizeaza bicicleta in drumul spre serviciu.

foto: Dorian Camil Hodorogea

-----

OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România) este o asociaţie care susţine dezvoltarea mobilităţii urbane prin oferirea de alternative viabile de deplasare pentru cetăţeni, indiferent cum aleg să se deplaseze: pe jos, cu bicicleta, cu transportul public sau cu autoturismul.