Cicloturism / 149 Vizualizări

episodul urmator

Tur prin Romania 2010, ziua 8 (VIDEO)

Judetul: Alba, Cluj, Bihor
Punctul de plecare si cel de sosire: Gârda de Sus – Cheile Ordâncușei - Padiș
Perioada cand a fost realizata tura: 6 august, vineri
Starea traseului: drum pietruit
Trafic auto: 29 km trafic scazut

 

Tur prin Romania 2010, ziua 8

de Marian I.

A opta zi – vineri, 6 august

Am plecat 10 persoane din Gârda de Sus, numnărându-i și pe cei 4 bicicliști din Iași cu care ne întâlnisem cu o zi mai devreme.

Am pedalat prin Cheile Ordâncușei pe un drum care, la acea vreme, se betona. Am reușit să ne rătăcim. Niciunul dintre noi nu avea GPS; ne orientam după hartă (tipărită).

Urcarea este dificilă, mai ales pentru biciclete încărcate. Dar după fiecare deal urmează o vale. J

Un episod interesant s-a petrecut pe această porține de traseu.

Gyani, un biciclist din grupul colegilor din Iași, era în fața grupului, pedalând mult mai repde decât restul participanților. Fiind singur, a oprit pentru a-și face nevoile, lăsând bicicleta la marginea drumului. Niște persoane care treceau cu căruța au vrut să-i ia bicicleta, însă persoana care s-a urcat pe bicicletă n-a putut să folosească pedalele (SPD – pedale cu prindere automată de pantofi, aceșia având pe talpă o plăcuță specială). Pentru că Gyani a ieșit din pădure, respectiva persoană a împins bicicleta în valea de lângă drum, pentru a nu fi ajunși din urmă.

În prima așezare ne-am adresat localnicilor explicându-le ce s-a întâmplat. Aceștia ne-au spus că prin partea locului nu se fură. Am insistat. Explicația lor a fost amuzantă: aceia nu erau din zonă. :)

Ne-am cazat la Padiș, unii cu cortul, alții la casuțe.

(Aceste rânduri sunt scrise în 2017)

Video-uri Similare