I ride. I care. I bike / 2115 Views

Vineri, 18 august 2017, un operator al Romprest a fost surprins cand "uda" cu apa trotuarul Bulevardului Iancu de Hunedoara. De fapt, serviciu prestat ar fi trebuit sa fie acela de spalare cu apa cu presiune, astfel incat mizeria sa fie adunata si directionata catre gurile de scurgere a apei pluviale.

Din pacate, nerespectarea conditiilor legale afecteaza sanatatea bucurestenilor si bugetul orasului.

Deoarece am vrut sa vad care sunt prevederile in domeniu, am incercat sa aflu care sunt dispozitiile legale in vigoare. Asa am gasit Hotararea 82/2015 a CGMB prin care a fost aprobata Strategia de dezvoltare si functionare pe termen mediu si lung a serviciului public de salubrizare in Municipiul Bucuresti.

Acest document demonstreaza nepasarea autoritatilor locale fata de calitatea vietii in Bucuresti si modul dezatruos in care sunt administrate bugetele celor 7 Primarii din Bucuresti.

Conform strategiei, operatiunea de stropit se opreste in momentul atunci cand incepe ploaia. Totusi, in Bucuresti au fost vazute frecvent masini care udau carosabilul pe timpul ploii. 

De asemenea, documentul interzice operatia de de stropire si spalare in anotimpul calduros, daca indicele de confort termic depaseste pragul valoric de 75 de unitati.

Va recomandam citirea documentului si urmarirea cu atentie a materialului video.

In cazul in care doriti sa aflati mai multe detalii despre calitatea serviciilor de udare si spalare a strazilor, puteti solicita informatii in baza legii 544/2001 trimitand petitiile dvs la urmatoarele adrese e-mail: RelatiiPublice@pmb.ro, GabiFireaPrimarGeneral@pmb.ro