rsz pexels photo 296848

Training civinet

CIVINET ROMANIA și Municipiul Timișoara organizează un training pe o temă de mare interes pentru orașele noastre, și anume, ambuteiajele în trafic și soluțiile propuse de două proiecte CIVITAS: FLOW și CREATE.

Trainingul este destinat administrațiilor publice locale dar și specialiștilor din domeniul mobilității urbane și al transportului. Din partea echipelor de proiect vor fi la Timișoara, Pasquale Cancellara (POLIS, Bruxelles) și Lucia Cristea (EIP, București).


Cele două proiecte tratează subiectul ambuteiajelor în trafic din perspective diferite. Proiectul CIVITAS FLOW propune o nouă metodologie de evaluare a modului în care măsurile de încurajare a folosirii bicicletei și a mersului pe jos ajută la fluența traficului, iar proiectul CIVITAS CREATE încurajează folosirea altor mijloace de deplasare în oraș în defavoarea mașinii, pentru a reduce ambuteiajele în trafic, studiind evoluția relației mașină-oraș din ultimii 60 de ani în marile capitale europene.


Evenimentul va găzdui și prezentarea Ghidului metodologic de reglementare a proiectării, execuţiei, utilizării şi mentenanţei lucrărilor de infrastructură pentru biciclete, care se află în consultare publică, la Ministerul Dezvoltării. Prezentarea va fi făcută de Marian Ivan, co-fondator al Organizației pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (Optar.RO) și coordonator al echipei care a realizat Ghidul. 

Prezentarea va pune accent pe motivele pentru care autoritățile trebuie să pună accent pe dezvoltarea echilibrată a tuturor modurilor relevante de transport.

În cadrul trainingului, va avea loc și o prezentare a Centrului de Trafic Management coordonată de Loredana Sibian , din partea Primăriei Municipiului Timișoara.

Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac în limita capacității sălii.

Text preluat de pe evenimentul Conferintei