M-a interesat subiectul pasarelei din Herastrau de cativa ani. Regulat aflam ca autoritatile au intentii, idei, planuri… insa aflam despre ele doar dupa ce mai murea cineva pe podul CFR.

pasarela herastrauPentru cei care nu stiu, in parcul Herastrau din Bucuresti este o zona unde malurile (opuse ale) lacului se apropie la aproximativ 8 metri. Singura traversare a apei este pentru trenuri, vizitatorii parcului fiind obligati sa foloseasca acest pod, in lipsa unei alternative.

De precizat ca Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti a blocat accesul cetatenilor prin parc prin imprejmuirea unei zone care facilita inconjurarea pe mal a lacului. Cu toate ca bucurestenii au solicitat ca accesul sa fie permis prin acea zona, acest lucru nu s-a intamplat. Din cate am observat, cei de la ALPAB au amenajat acolo o zona de protocol pentru mai-marii orasului iar privirile indiscrete ale contribuabililor nu le plac. Din aceasta cauza vizitatorii parcului sunt fortati sa utilizeze podul CFR.

Ieri, au aparut primele imagini cu structura metalica ce va usura traversarea apei pentru pietoni si biciclisti. (foto: Primaria Municipiului Bucuresti) Este o structura metalica, fixa, care nu permite trecerea ambarcatiunilor. Insa, din cate am inteles, este vorba de o amenajare temporara care urmeaza sa fie inlocuita cu o structura mobila.

Referitor la actuala pasarela, declaratiile autoritatilor lasa sa se inteleaga faptul ca vor avea grija la inclinatia rampei/pantei astfel incat acestea sa poata fi accesate de persoanele in scaun rulant care se deplaseaza independent. Ceea ce nu poate decat sa ma bucure! (Voi verifica inclinatia pantei/rampei pentru a ma asigura ca respecta Normativul 51)

Neasteptata este si fraza din finalul comunicatului Primariei Capitalei:

“Primăria Capitalei mulțumește însă tuturor ONG-urilor care s-au implicat în această chestiune și a căror presiune permanentă a fost benefică pentru rezolvarea problemei.”

Ultima oara cand am scris pe un blog despre nevoia pasarelei a fost in martie 2017, pe Adevarul.ro

Nu stiu cat de mult am influentat rezolvarea acestei probleme din Herastrau, dar voi continua sa pun presiune pe autoritati. Pentru ca Bucurestiul geme de probleme!