Proiectul „«Împreună, în siguranță, pe aceleași străzi» - creșterea siguranței rutiere în 255 de intersecții și 320 km de străzi” a fost cel mai votat în cadrul campaniei “Propune pentru București”, organizată de Primăria Capitalei. Acest proiect, realizat de un grup de cetățeni, urmează să fie implementat în 2018 de Primăria Municipiului București.

Implementarea proiectului constă în realizarea marcajelor “Traseu sugerat pentru biciclete” - o premieră în România. În engleză, acest tip de marcaje sunt cunoscute ca “sharrows” (shared lane + arrows), dar fiecare țară a ales un nume în concordanță cu scopul acestor marcaje. De exemplu, în Franța, marcajele respective se numesc “voie partagée” (drum partajat), în timp ce în Cehia sunt cunoscute sub numele Cyklopiktokoridor (coridor cu pictograme biciclete). Marcajele sunt implementate cu succes în multe țări din lume, iar cel mai recent studiu care confirmă beneficiile acestor marcaje a fost realizat în Viena, Austria. O sinteză în limba română a acestui studiu a fost atașată proiectului depus la Primăria Capitalei.

Legea românească definește bicicleta ca fiind vehicul, fiind obligată - ca orice alt vehicul - să circule pe partea carosabilă (dacă pe tronsonul respectiv nu sunt piste pentru biciclete).

Din cauza vechilor piste realizate defectuos pe trotuarele din București, multi șoferi au o conduită rutieră ostilă față de bicicliști. Ei cred, în mod greșit, că bicicletele trebuie să circule pe trotuar. De fapt, legea interzice circulația bicicletelor pe trotuare.

Reamintim faptul că, de mai mulți ani, aproape toate pistele pentru biciclete din București au fost desființate de Poliția Rutieră după ce s-a constatat că viața și integritatea pietonilor și bicicliștilor era pusă în pericol prin amenajarea lor pe trotuare.

Marcajele “Traseu sugerat” crează o hartă vizuală pe partea carosabilă, indicând coridorul pe care circulă bicicletele, fiind astfel utile în primul rând șoferilor, care, astfel, vor estima mai bine distanța laterală de siguranță pe care trebuie s-o păstreze față de un biciclist. Siguranța rutieră crește și în zona intersecțiilor, deoarece marcajele îi direcționează pe bicicliști pentru a se încadra corect, în funcție de direcția de deplasare, și le oferă șoferilor un traseu previzibil pe care circulă bicicletele.

De asemenea, aceste marcaje ajută participanții la trafic să conștientizeze prezența legitimă a bicicletelor pe partea carosabilă, reamintindu-le că legea interzice circulația bicicletelor pe trotuar.

traseu sugerat evitare portiera

Fig. 1: Marcajul “Traseu sugerat pentru biciclete” evita zona de deschidere a portierelor

traseu sugerat intersectie

Fig. 2: Marcajul “Traseu sugerat pentru biciclete” ghidează traiectoria acestora în intersecții

Marcajele propuse prin proiectul „Împreună, în siguranță, pe aceleași străziˮ funcționează în baza dispozițiilor legale existente. De altfel, aceste marcaje se regăsesc în “Ghidul de realizare a infrastructurii pentru biciclete în zona urbană” ce a fost adoptat de Consiliul General al Municipiului București odată cu adoptarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă București - Ilfov.

Implementarea proiectului vine în întâmpinarea Primăriei Capitalei care, prin distribuirea  a 30.000 de vouchere pentru achiziționarea de biciclete, se așteaptă la o creștere a numărului deplasărilor pe bicicletă. De aceea, creșterea siguranței rutiere pe străzile din București este o obligație morală pe care administrația trebuie s-o ducă la îndeplinire în cel mai scurt timp.

 

 

Aplicarea marcajelor “Traseu sugerat pentru biciclete” este o soluție ieftină și ușor de implementat pentru creșterea siguranței rutiere, însă nu poate fi un motiv de întârziere pentru realizarea unei infrastructuri dedicate circulației bicicletelor, așa cum administrația și-a luat angajamentul în 2014, prin acceptarea sumei de 10 milioane de Euro de la Guvernul României pentru realizarea de piste pentru biciclete sau, în 2017, prin aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă București - Ilfov care prevede realizarea în maxim 2 ani a minimum 60 km de piste pentru biciclete.

Comunicat de presa, 27 noiembrie 2017

 

După validarea voturilor exprimate în cadrul Campaniei "Propune pentru Bucuresti", primul pe lista opțiunilor bucureștenilor este proiectul "Împreună, în siguranță, pe aceleași străzi" - creșterea siguranței rutiere în 255 de intersecții și 320 km de străzi. Lista proiectelor ce vor primi finantare pentru a fi implementate de Primaria Capitalei poate fi consultata aici.

Obiectivul general al proiectului este realizarea de marcaje rutiere care au scopul de creștere a impactului vizual asupra participanților la trafic vulnerabili (bicicliști) pentru reducerea numărului de accidente rutiere și în special a celor soldate cu victime omenești. 

Harta detaliată a arterelor și intersecțiilor prevăzute în proiect este anexată și poate fi descărcată și studiată la această adresă.

harta trasee sugerate pentru biciclete

Beneficiile acestui tip de marcaje au fost studiate în Viena, concluziile confirmând rezultatele studiilor realizate în S.U.A. Rezultatele cercetării arată că, în prezența simbolurilor, bicicliștii tind să își ia o distanță de siguranță mai mare față de marginea din dreapta a benzii, iar șoferii tind să îi protejeze mai mult pe cei dintâi.

O sinteză în limba română a studiului din Viena a fost anexată proiectului, putând fi descărcată și studiată de la această adresă.

De asemenea, voluntarii implicați au realizat un film explicativ al modului în care sunt utilizate astfel de marcaje. 

Echipa care a contribuit la dezvoltarea proiectului a fost formată din Vladimir Iuganu, Lucian Munteanu, Vali Munteanu, Andrei Avram, Ioana Alexandra Rusu, Alex Ițcuș, Mircea Bobînă, Bogdan Stănimir, Viorel Bitu, Tiberiu Simțion, Sergiu Nicolae Brega, Vitalie Brega, Bogdan Chirițescu, Oana Vernescu, Cosmin Vîlcu și Marian Ivan. Ei au beneficiat de sprijin logistic din partea Bucharest Bike Commuter, Bogart Media Creation si E-dea Works.

Deoarece propunerile puteau fi depuse pe site-ul Primăriei doar de persoane fizice, proiectul a fost depus de Marian Ivan, coordonatorul echipei de voluntari. El este președintele asociației OPTAR și a fost expert infrastructura pentru biciclete pentru Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București - Ilfov.

 

deplasari pietonale

Dupa o pauza de 4 ani, azi punem la dispozitia celor interesati un nou episod din seria "Mobilitatea Urbana pe intelesul tuturor". Episodul este rezultatul colaborarii dintre asociatia OPTAR, firma E-dea si voluntarii implicati.

Proiectul realizarii acestei serii de filme a inceput in 2013 printr-o colaborare dintre Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România si voluntarii Comunității Bicicliștilor din București. Scopul proiectului a fost acela de informare a cetățenilor despre principiile dezvoltării mobilității urbane.

 

Al 5-lea episod din serie aminteste despre nevoile celor care aleg deplasarile pietonale.

 

 

 

Cele 5 episoade pot fi vazute mai jos:

 

Tags:

Au mai ramas inca 4 zile in care bucurestenii pot vota proiectul care ar putea schimba orasul. Pentru prima data, cu costuri ridicol de mici, ar putea exista o retea de strazi unde prezenta (legitima) a biciclistilor este semnalizata.

Daca nu ai votat pana acum, iti recomand acest video pentru a intelege ca masurile propuse de proiect sunt noi doar in Romania.

 

 

Daca ai urmarit video si esti convins(a) ca ar trebui ca si in Bucuresti sa se aplice astfel de marcaje, poti sa votezi proiectul urmand acesti pasi:

1 – Click AICI ca sa iti faci cont pe platforma de vot. Dureaza maxim 20 secunde.
2 – Dupa ce ai facut contul, intra pe acesl LINK si apasa butonul de vot (in partea de sus, in dreapta)

Pentru cei care nu sunt la curent cu acest proiect, trebuie sa stiti ca valoarea proiectului este limitata la 200.000 de Euro, atat cat se poate acorda prin aceasta campanie. (detalii)

In niciun caz, realizarea proiectului nu inlocuieste celelalte masuri pe care Primaria Capitalei trebuie sa le aplice, respectiv realizarea de piste pentru biciclete conform Planului de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov (12 trase prioritare) precum si cele realizate din cele 10 milioane de Euro primite de la Guvernul Romaniei in urma cu 4 ani (detalii aici).

 Paris

Echipa care a contribuit la dezvoltarea proiectului "Împreună, în siguranță, pe aceleași străzi" a fost formată din Vladimir Iuganu, Lucian Munteanu, Vali Munteanu, Andrei Avram, Ioana Alexandra Rusu, Alex Ițcuș, Mircea Bobînă, Bogdan Stănimir, Viorel Bitu, Tiberiu Simțion, Sergiu Nicolae Brega, Vitalie Brega, Bogdan Chirițescu, Oana Vernescu, Cosmin Vîlcu și Marian Ivan. Ei au beneficiat de sprijin logistic din partea Bucharest Bike Commuter, Bogart Media Creation si E-dea Works.

 

foto: Cosmin Vîlcu

Training civinet

Comunicat primit din partea Grupului de Lucru "Biciclisti" – GLB.

Comunicatul de presă atașat este singurul trimis în acest an pe tema Legii bicicletei de către socitatea civilă, reprezentată de cele 6 ONG-uri inițiatoare (Federația Bicicliștilor din România, Clubul de Cicloturism Napoca, Adevărații VeloPrieteni, Asociația Green Revolution, HaicuBicla și Nomad multisport) denumite „Grup de Lucru Bicicliști” (GLB).

Organizațiile susținătoare au mai primit din partea GLB și scrisoarea de innformare atașată Scrisoarea de informare.

Așa cum apare precizat și în Scrisoarea de informare, organizațiile au primit spre consultare lista cu propunerile de teme / subiecte / probleme ce ar urma să fie abordate de această lege, acest document fiindu-le destinat doar organizațiilor susținătoare, 48 la număr.

Grupul de Lucru "Biciclisti" (GLB): 

Radu Mititean - FBR (Federația Bicicliștilor din România), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.,

                       - CCN (Clubul de Cicloturism Napoca), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.,

Corneliu Belciug - AGR (Asociația Green Revolution), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , 

Mihai Deneș – AVR (Adevărații Veloprieteni România), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,

Oana Turturică – HcB (Asociația HaicuBicla), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Daniel Sardan – NoMad (Nomad multisport), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.