rsz pexels photo 296848

Training civinet

CIVINET ROMANIA și Municipiul Timișoara organizează un training pe o temă de mare interes pentru orașele noastre, și anume, ambuteiajele în trafic și soluțiile propuse de două proiecte CIVITAS: FLOW și CREATE.

Trainingul este destinat administrațiilor publice locale dar și specialiștilor din domeniul mobilității urbane și al transportului. Din partea echipelor de proiect vor fi la Timișoara, Pasquale Cancellara (POLIS, Bruxelles) și Lucia Cristea (EIP, București).


Cele două proiecte tratează subiectul ambuteiajelor în trafic din perspective diferite. Proiectul CIVITAS FLOW propune o nouă metodologie de evaluare a modului în care măsurile de încurajare a folosirii bicicletei și a mersului pe jos ajută la fluența traficului, iar proiectul CIVITAS CREATE încurajează folosirea altor mijloace de deplasare în oraș în defavoarea mașinii, pentru a reduce ambuteiajele în trafic, studiind evoluția relației mașină-oraș din ultimii 60 de ani în marile capitale europene.


Evenimentul va găzdui și prezentarea Ghidului metodologic de reglementare a proiectării, execuţiei, utilizării şi mentenanţei lucrărilor de infrastructură pentru biciclete, care se află în consultare publică, la Ministerul Dezvoltării. Prezentarea va fi făcută de Marian Ivan, co-fondator al Organizației pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (Optar.RO) și coordonator al echipei care a realizat Ghidul. 

Prezentarea va pune accent pe motivele pentru care autoritățile trebuie să pună accent pe dezvoltarea echilibrată a tuturor modurilor relevante de transport.

În cadrul trainingului, va avea loc și o prezentare a Centrului de Trafic Management coordonată de Loredana Sibian , din partea Primăriei Municipiului Timișoara.

Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac în limita capacității sălii.

Text preluat de pe evenimentul Conferintei

rsz pexels photo 296848

 Praga foto Cosmin Vilcu

Astazi, 12 octombrie 2017, membrii Comisiei Tehnice 187 Drumuri a ASRO - Organismul national de Standardizare, au fost de acord cu amendamentul formulat de asociația OPTAR de completare a Standardului SR 1848-7:2015, Semnalizare rutieră. Marcaje rutiere.

Modificarea Standardului, prin adăugarea marcajelor “Traseu sugerat pentru biciclete” și “Păstrează distanța laterala față de biciclisti”, va permite autorităților să aplice măsuri ieftine de creștere a siguranței rutiere prin creșterea impactului vizual asupra bicicliștilor.

Regulamentul de aplicarea a OUG 195/2002 (Codul Rutier) permite aplicarea de astfel de simboluri, însă niciodată nu s-au făcut propuneri care să facă aplicabilă această dispoziție legală în beneficiul bicicliștilor.

În scopul sporirii impactului vizual asupra participanților la trafic, pe partea carosabila se pot executa marcaje sub forma de inscripții, simboluri și figuri. - Art. 82 (1) din Regulamentul de aplicare a Codului Rutier

 

Mai jos vedeti prezentarea făcută astăzi în fața membrilor Comisiei.

 

 

 

Demersul OPTAR vine în completarea celor de realizare a primului Normativ de realizare a infrastructurii pentru biciclete din Romania. Acesta este rezultatul parteneriatului dintre asociația OPTAR și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Mai multe detalii găsiți la această adresă.

De asemenea, modificarea Standarului este una dintre activitățile prevăzute în proiectul depus la Primăria Capitalei prin care se propune creșterea siguranței rutiere pentru bicicliști în 255 de intersecții și 321 km de străzi din București. Mai multe detalii găsiți la această adresă. (Cei care doresc să susțină acest proiect și au cont pe Facebook pot să se informeze pe un grup dedicat. Pe respectivul grup nu se vor posta alte informatii decat cele legate de proiect.)

Pentru o înțelegere a modului în care funcționează acest tip de marcaje pe străzile din alte țări, puteți vedea filmul de mai jos:

 

 

 

Trebuie menționat că, prin schimbarea Standardului SR 1848-7:2015, Semnalizare rutieră. Marcaje rutiere, orice autoritate locală din România va putea dispune aplicarea de astfel de marcaje, în scopul creșterii siguranței rutiere a bicicliștilor prin creșterea impactului vizual.

În perioada următoare, membrii Comisiei Tehnice 187 Drumuri se vor întâlni pentru a ajunge la un acord privind forma finală a documentului ce va completa SR 1848-7:2015, Semnalizare rutieră. Marcaje rutiere.

-----

OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România) este o asociaţie care susţine dezvoltarea mobilităţii urbane prin oferirea de alternative viabile de deplasare pentru cetăţeni, indiferent cum aleg să se deplaseze: pe jos, cu bicicleta, cu transportul public sau cu autoturismul.

rsz pexels photo 296848

Ieri, La Firul Ierbii (Splaiul Unirii 160) a fost prezentată ideea proiectului care vizează creșterea siguranței rutiere pentru biciclisti în peste 250 de intersecții și aproximativ 100 km de strazi și bulevarde din București.

Pe scurt, este vorba despre realizarea de două noi tipuri de marcaje ce urmează să fie aplicate pe o mare parte dintre străzile si bulevardele aflate în administrarea Primăriei Capitalei.

marcaje sharrows

Au mai rămas doar 8 zile până când acest proiect trebuie finalizat, pentru a fi depus la Primărie. Apoi, el va fi cercetat de funcționari ai primăriei pentru a verifica eligibilitatea lui, conform regulilor adoptate de CGMB.

Apoi, toate proiectele vor fi supuse votului bucureștenilor, urmând ca Primăria să implementeze primele cele mai votate 20 de proiecte.

În acest moment, mai este nevoie de voluntari în domeniile:

1. Comunicare (prezentare proiect catre public / atragerea de persoane care sa voteze proiectul)
2. Proiectanți marcaje rutiere (nu neapărat din București)
3. Firme care pot aplica marcaje rutiere (nu neapărat din București)
4. Firme care executa/montează indicatoare rutiere (nu neapărat din București)
5. Juriști (nu neapărat din București)
6. Susținători (care să popularizeze proiectul pentru a fi votat de cât mai mulți bucureșteni)

Voluntarii se pot înscrie în acest formular iar cei care vor să voteze proiectul se pot înscrie aici.

Prezentarea poate fi văzută aici iar mai jos puteți vedea înregistrarea prezentării.

 

rsz pexels photo 296848

Un grup de bucureșteni a dezvoltat și a depus, în data de 5 Octombrie 2017, proiectul "Împreună, în siguranță, pe aceleași străzi" în cadrul campaniei de proiecte de interes local ”Propune pentru Bucureşti!”, inițiate de cetăţeni.

Campania urmăreşte identificarea unor proiecte care să poată fi asumate de Municipiul Bucureşti şi implementate începând cu anul 2018.

Proiectul "Împreună, în siguranță, pe aceleași străzi" propune creșterea siguranței rutiere în 255 de intersecții și 321 km de străzi, prin aplicarea de noi tipuri de marcaje rutiere pe partea carosabilă. Aceste marcaje se adresează simultan către două categorii de participanți la trafic, conducători auto și bicicliști, cu scopul de a crește impactul vizual asupra celor din urmă, considerați participanți vulnerabili la trafic.

 Budapesta

Marcajele, cunoscute în limba engleza sub numele de “sharrows” (de la “share the road” și “arrows”) sunt implementate în mai multe țări cu o dezvoltare deficitară a infrastructurii pentru biciclete. În română, acest tip marcaje a fost numit “Traseu sugerat pentru biciclete”. Eficienta acestor marcaje a fost dovedita în studii realizate în Statele Unite și Europa, sinteza celui mai recent astfel de studiu, realizat în Viena, fiind atașat proiectului și putând fi consultat on-line.

Un alt marcaj pentru creștea siguranței, numit “Păstrează distanța laterală față de bicicliști”, sugerează șoferilor să păstreze distanța laterală minimă recomandată de legislație: 1,5 metri. Acest marcaj subliniază nevoia spațiului lateral de siguranță, atunci când autovehiculele devansează bicicliștii.

share the road rom cote 2

Pentru mai multe detalii privind modul in care se folosesc aceste marcaje vă rugăm să citiți documentul tehnic atașat proiectului.

Bugetul alocat fiecărui proiect în cadrul campaniei nu trebuie să depășească 200.000 de euro iar, pe baza ofertelor primite, echipa coordonatoare a calculat că suma este suficientă pentru semnalizarea a 255 de intersecții și 185 de tronsoane de străzi (321 km). Harta detaliată a acestora poate fi studiată la următoarea adresa.

De asemenea, la proiect a mai fost atașată și o lista a străzilor și intersecțiilor propuse și un video explicativ a soluțiilor.

 

 

 

Pentru detalii suplimentare asupra bugetului proiectului, vă rugăm să consultați documentele de mai jos.

Capitala are nevoie de un astfel de proiect, iar noi avem nevoie de ajutorul tău. În următoarea perioadă, membrii echipei vor promova proiectul pentru ca cetățenii să afle despre soluțiile propuse și sa le susțină, inclusiv prin vot.

Echipa care a contribuit la dezvoltarea proiectului a fost formată din Vladimir Iuganu, Lucian Munteanu, Vali Munteanu, Andrei Avram, Ioana Alexandra Rusu, Alex Ițcuș, Mircea Bobînă, Bogdan Stănimir, Viorel Bitu, Tiberiu Simțion, Sergiu Nicolae Brega, Vitalie Brega, Bogdan Chirițescu, Oana Vernescu, Cosmin Vîlcu și Marian Ivan. Ei au beneficiat de sprijin logistic din partea Bucharest Bike Commuter, Bogart Media Creation si E-dea Works.

Deoarece propunerile puteau fi depuse pe site-ul Primăriei doar de persoane fizice, proiectul a fost depus de Marian Ivan, coordonatorul echipei de voluntari. El este președintele asociației OPTAR și a fost expert infrastructura pentru biciclete pentru Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București - Ilfov.

Bugetul proiectului

Inițial, echipa de voluntari a crezut că suma alocată ajunge pentru realizarea marcajelor tip simbol pe aproximativ 100 km de străzi.

Însă, conform ofertelor de preț primite, suma maximă alocată proiectului (200.000 EUR, inclusiv TVA) este suficientă pentru realizarea marcajelor propuse pe 321 km de străzi și 255 de intersecții.

Plecând de la necesarul stabilit de proiect (225 de intersecții și aproximativ 321 km de străzi), am aflat că numărul de simboluri necesare pentru a fi marcate pe carosabil este de aproximativ 38.350 bucăți.

Dintre acestea, 25.600 sunt suficiente pentru acoperirea a 320 km de strazi, pe două sensuri de deplasare, din 25 în 25 de metri, conform documentului tehnic.

Pentru intersecții am stabilit un necesar mediu de 50 simboluri/intersecție, rezultând un necesar de 12.750 de simboluri pentru cele 255 de intersecții.

 Praga foto Cosmin Vilcu

În zona intersecțiilor, 50 de simboluri pot acoperi un traseu de 155 m (lungimea simbolului este de 1,6 m iar distanța dintre simboluri de 1,5 m, conform documentului tehnic). Deoarece există intersecții mai puțin complexe, cu 1-2 benzi pe sens, precum și intersecții care se intersectează cu drumuri care nu sunt incluse în proiect (pentru că nu sunt în administrarea Primăriei Capitalei), media de 50 simboluri pentru o intersecție asigură acoperirea integrală a principalelor rute care traversează respectivele intersecții. Trebuie precizat faptul că nu în toate intersecțiile sunt necesare trasee de ghidare, în unele fiind suficiente aplicarea marcajelor “Traseului sugerat pentru biciclete” doar în zona de preselecție.

Astfel, conform ofertelor primite, aplicarea de 38.350 de marcaje rutiere cu simbolul “Traseu sugerat pentru biciclete” ar costa 638911, TVA-ul fiind inclus (aproximativ 141.500 Euro). Aici se gaseste si oferta a doua, pentru o valoare mai mare a contractului.

Pentru realizarea proiectelor de marcare a 255 de intersecții și 321 km de străzi, conform documentului tehnic, firma care ne-a trimis oferta cere aproximativ 52.500 Euro, TVA-ul fiind inclus.

La aceste costuri se adaugă achitarea taxelor necesare actualizării Standardului “SR 1848-7:2015, Semnalizare rutieră. Marcaje rutiere”. Pentru elaborarea de standarde, ASRO - Organismul național de Standardizare percepe un tarif calculat în functie de numărul de pagini al standardului, astfel: 421,1 EURO + 42,1 EURO x Nr. de pagini + TVA.

Documentului tehnic are 8 pagini.

Concluzii

Capitala are nevoie de un astfel de proiect, în lipsa unei rețele de piste pentru biciclete care convingă oamenii ca orașul are alternative viabile la deplasările motorizate individuale.

 Paris

Aceste marcaje nu pot înlocui infrastructura dedicată bicicletelor, dar pot crește siguranța rutieră pe partea carosabilă, acolo unde bicicletele sunt obligate să circule, conform prevederilor Codului Rutier, pe străzile unde nu există piste pentru biciclete. Susținem în continuare nevoia ca administrațiile locale să realizeze piste pentru biciclete, așa cum și-a asumat prin adoptarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă București - Ilfov, ca alternativă mai sigură decât circulația în trafic mixt a bicicletelor.

În perioada următoare, membrii echipei vor promova proiectul pentru ca cetățenii sa afle despre soluțiile propuse și sa le susțină, inclusiv prin vot. De asemenea, vom face demersurile necesare pentru ca acest proiect sa fie dublat de o campanie de informare asupra nevoii de siguranță pentru bicicliști. Autoritățile trebuie să susțină implementartea acestui proiect deoarece trebuie să fie pregătite pentru o creștere a numărului de bicicliști în trafic, odată cu distribuirea celor 30.000 de tichete.

Persoanele care vor sa fie informate despre noutățile acestui subiect sunt rugate sa se înscrie pe formularul deschis special pentru acest proiect.

Fotografiile cuprinse in prezentul comunicat de presa sunt realizate de
Marian Ivan și Cosmin Vîlcu în Budapesta, Praga și Paris.

rsz pexels photo 296848

Ieri, un angajat al Directiei de Implementare Politici Publice al Primariei Municipiului Bucuresti a trimis un e-mail cu informatii despre proiectul “Propune pentru Bucuresti”. Este curios faptul ca proiectul nu este la fel de promovat de Primarie, asa cum au fost “Biciclisti in Bucuresti” si “Cea mai frumoasa fatada”. De exemplu, este foarte dificil de gasit detalii despre acest proiect pe site-ul pmb.ro, pentru a verifica veridicitatea informatiilor primite.

De aceea, sub rezerva ca deocamdata nu am alta sursa care sa confirme informatiile din Regulamentul primit, distribui informatiile primite.

Cetatenii implicati stiu, probabil, ca Primaria din Cluj-Napoca a avut un proiect pe care ei il numesc “Bugetare participativa”. Chiar au si un site dedicat, pentru ca locuitorii sa poata gasi toate informatiile la un loc si sa poata analiza mai usor proiectele propuse. Va invit sa rasfoiti paginile site-ului https://bugetareparticipativa.ro/ si sa aflati detaliile proiectului.

Proiectul “Propune pentru Bucuresti” este inspirat dupa cel din Cluj-Napoca. Din pacate, cu toate ca are un exemplu de prezentare pe care il putea copia si imbunatati, Primaria Capitalei nu a reusit acest lucru.

De aceea, voi incerca sa prezint pe scurt acest proiect, pentru ca bucurestenii sa aiba informatiile necesare prezentate intr-o forma mai accesibila.

Incepand cu 2018, Primaria sustine ca ar dori sa implementeze 20 de proiecte initiate (si votate) de cetateni. De aceea, in perioada 18 septembrie - 6 octombrie 2017, fiecare cetatean (major) cu domiciliul sau resedinta in Municipiul Bucuresti poate propune un (singur) proiect pe care l-ar dori implementat in Capitala. Ideile trebuie trimise on-line, in sectiunea dedicata campaniei. (Nu pot pune link pentru ca nu am reusit sa identific unde este aceasta sectiune.)

Proiectele trebuie sa fie din urmatoarele domenii:

Viena contrasens

-       infrastructura (zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale);
-       amenajare/ reabilitare spatii publice (Ex. mobilier urban,etc);
-       spatii verzi, locuri de joaca pentru copii; mobilitate, accesibilitate, siguranta circulatiei;
-       infrastructura culturala;
-       infrastructura sociala;
-       smart city;
-       sanatate.

Un proiect trebuie sa se incadreze in suma de 200.000 Euro, inclusiv TVA.

Dupa depunerea proiectelor, o comisie formata din functionari ai Primariei le va evalua in maxim 4 saptamani (9 octombrie -  3 noiembrie 2017), urmand sa stabileasca lista proiectelor declarate eligibile.

Aceste proiecte vor fi supuse votului cetatenilor in perioada 6 - 17 noiembrie 2017.

Pentru detalii, studiati Hotararea si Regulamentul de aplicare.

------------------------

Pentru mine, este clar ce proiect voi propune: „100 km de strazi prietenoase cu biciclistii”. Daca vrei sa ajuti acest proiect, te rog sa te inscrii pe lista de voluntari sau pe cea de sustinatori.

Atentie! Ca sa poti vota acest proiect este necesar sa ai domiciliul sau resedinta in Bucuresti si sa iti faci cont pe site-ul Primariei. Iti trimit eu e-mail cand o sa inceapa inscrierile, daca imi lasi adresa de e-mail unde sa te anunt. In acelasi formular o sa poti completa dupa ce votezi, ca sa numaram voturile si sa putem verica daca cifra este asemanatoare cu cea inregistrata pe site-ul Primariei.

 

Exemplu de strazi prietenoase cu biciclistii: https://youtu.be/C3oWcVvOoyk